Rozdíl mezi podlahou z přírodního a umělého dřeva

Víte, jaký je rozdíl mezi přírodní dřevěnou podlahou a podlahou z umělého dřeva? Při rozlišování přírodní dřevěné podlahy od podlahy z umělého dřeva je třeba mít na paměti 3 hlavní rozdíly:

1. Cena: Cena za různé typy podlahy samozřejmě není stejná. Čím větší množství dřeva bude použito, tím vyšší bude i cena podlahy. Umělá podlaha obsahuje dřevěná vlákna z lisovaného dřeva a přírodní podlahu tvoří dřevěná prkna. Proto je cena druhého typu podlahy podstatně vyšší než cena prvního typu.

2.  Odolnost: Co se týče odolnosti vůči externím faktorům, je přírodní dřevo choulostivější než dřevo umělé. Faktory, jako např. slunce, mohou v případě nadměrného vystavení mnohem více poškodit přírodní dřevo, a to se také může mnohem více poškrábat každodenním zatěžováním.

3. Údržba a péče: Podlaze z umělého dřeva není třeba věnovat zvláštní péči, její údržba je mnohem jednodušší, tzn., že můžete používat smeták, vysavač a dokonce mop. Nicméně v případě přírodní podlahy musí byt kontakt s vodou mírný a při používání čisticích přípravků je třeba dodržovat pokyny výrobce, abyste zabránili poškrábání podlahy nebo jejímu poškození. Alex vám nabízí specifické přípravky pro každý typ podlahy.

Na základě těchto 3 hlavních rozdílů je snažší vybrat tu správnou péči o podlahu svého domova.