Průvodce pro čištění domu s domácími mazlíčky

Naši psi a kočky jsou důležitou součástí našeho života a našich rodin. Jediným detailem je, že jako zvířata zašpiní domov trochu víc než člověk. Ale nebojte se, že by úklid vašeho domu či bytu byl katastrofou. Zde vám ukážeme, jak uklízet, když máte domácí mazlíčky.

1. Začněme mytím vašeho psa. Zda bude váš domov hezky vonět hodně závisí na čistotě vašeho psa. Jak dobře víte, nemůžete ho umývat příliš často, ale existují vlhčené ubrousky pro zvířata, které vám ho pomohou udržovat v čistotě a voňavého.

Nezapomeňte na jeho jídlo, zdravé jídlo zachová i zdravý dech.

2. Pravidelný úklid domácnosti, nebo když se váš pes někde vyčůral, třeba i na zahradě, je velmi důležitý. Necháte-li nahromadit pachy nebo exkrementy vašeho domácího mazlíčka, vznikají nenapravitelně nepříjemné zápachy, i když používáte ty nejlepší osvěžovače vzduchu.

3. Čištění a umývání jeho doplňků vám také pomůže udržovat čistotu a harmonii vašeho domova. Na hračkách a pelíšku vašeho psa nebo kočky se mohou nahromadit zbytky slin nebo chlupů, kde se hromadí bakterie a nečistoty, pokud se často pravidelně nečistí.

4. V případě domácího vybavení se nepříjemné pachy mohou hromadit především v kobercích. Váš pes tráví doma hodně času a někdy si lehne i na koberec. Nezapomeňte ho každý den protřepat.