Jaký typ podlahy je pro mě nejlepší?

Přírodní dřevo versus laminát či vinyl

Zajímá vás, jaký je rozdíl mezi přírodní dřevěnou podlahou a laminátem nebo vinylem? Pokud jde o jejich odlišení, musíme vzít v úvahu 3 klíčové body:

* Cenu: Přírodní dřevěné podlahy jsou dražší než umělé dřevěné a laminátové či vinylové podlahy. Čím větší množství dřeva bude použito, tím vyšší bude i cena podlahy. Umělé palubky obsahují dřevěná vlákna z lisovaného dřeva a přírodní palubky jsou kompletně ze dřeva. Proto je cena přírodních dřevěných podlah výrazně vyšší než u umělých dřevěných podlah a laminátových nebo vinylových podlah.

* Odolnost: Co se týče odolnosti vůči externím faktorům, je přírodní dřevo choulostivější než dřevo umělé. Faktory, jako např. slunce, mohou v případě nadměrného vystavení mnohem více poškodit přírodní dřevo, a to se také může mnohem více poškrábat každodenním zatěžováním.

* Údržba: U laminátové nebo vinylové podlahy nemusíte být tak opatrní, a její údržba je mnohem jednodušší, tzn., že můžete používat smeták, vysavač a mop. Nicméně, pokud je řeč o přírodních palubkách, styk s vodou musí být mírný a při používání čisticích přípravků je třeba dodržovat pokyny výrobce, abyste zabránili poškrábání palubek nebo jejich poškození. Alex vám nabízí speciální přípravky pro péči o přírodní dřevěné podlahy, laminátové podlahy i vinylové podlahy. Objevte je!

Nyní, když už znáte 3 klíčové body, které odlišují podlahu z přírodního dřeva, laminátovou podlahu a vinylovou podlahu, jste připraveni pečovat o podlahu svého domova. Kterou zvolíte?