Péče o nábytek

Dřevo je velmi používaným materiálem pro nábytek a dekorativní povrchy interiérů. Vzhledem k tomu, že se jedná o citlivý materiál, vyžaduje správnou údržbu, aby nepřišlo o svou původní krásu.

Na druhou stranu je důležité vzít v úvahu určité aspekty, které mohou opotřebení urychlit a které budou vyžadovat častější údržbu.

– Je důležité chránit váš dřevěný nábytek před horkem. Nepokládejte na dřevěný povrch předměty, které mohou vydávat teplo, nebo použijte ubrus či podtácek, aby se nedostaly do přímého kontaktu. Dřevo může přijít o svou původní barvu nebo může být narušena jeho povrchová úprava, pokud na něj působí přílišné horko.
– Mějte na paměti, že pokud na váš nábytek působí přímo sluneční světlo, může se rychleji opotřebovat. Přímé sluneční světlo působí velmi agresivně na lakované povrchy a různé povrchové úpravy. V rámci možností zabraňte tomu, aby byl váš nábytek mnoho hodin denně v situaci, kdy na něj přímo svítí slunce.
– Zabraňte tomu, aby byl váš nábytek ve velmi vlhkém nebo velmi suchém prostředí. Pokud je prostředí velmi vlhké, může nábytek absorbovat vodu a dřevo bobtnat. Na druhou stranu může nadměrné sucho vést ke vzniku trhlin.
– Nábytek často čistěte.

Alex vám nabízí širokou řadu přípravků k péči o nábytek. Můžete pečovat a renovovat starý či rustikální nábytek, nábytek z jakéhokoli dřeva, stejně jako rámy a provádět nejrůznější manuální práce. Vyberte si přípravek, který se vám líbí nejvíce a nejlépe vyhovuje vašim potřebám, aby váš nábytek získal vzhled, který si zaslouží.

– Renovátor na nábytek ve spreji: chrání a obnovuje nábytek, aby vypadal stejně skvěle jako první den. Díky exkluzivnímu složení dodává lesk a obnovuje barvu a vzhled vašeho nábytku.
– Ubrousky extra péče: čistí, pečují a odstraní prach z nábytku.
– Antistatický čistič na nábytek: Je ideální pro čištění a obnovu lesku nábytku. Díky svému složení oddaluje výskyt prachu a umožní udržet váš nábytek déle čistý.
– Renovátor krém: Přináší maximální péči a renovaci, aby ochránil a obnovil vzhled vašeho nábytku, a tak vypadal jako nový.