Užitečné rady pro péči o laminátové podlahy

Laminátové podlahy jsou vyrobeny z materiálů pocházejících ze dřeva, ale nejedná se o dřevo. Napodobují vzhled tohoto ušlechtilého materiálu a jsou velmi odolné. Také jsou velmi rezistentní a odolají každodennímu fungování jakékoli domácnosti. Přesto se doporučujeme o ně náležitě pečovat a zvýšit tak jejich životnost.

Jednou z jejich mnoha výhod je ta, že nepotřebují tolik údržby jako dřevěné nebo mramorové podlahy. V každém případě je velmi vhodné dodržovat specifickou rutinu péče, aby dlouho zůstaly jako nové.

1. Před vstupem do bytu či domu si očistěte obuv o rohožku a přezujte se. Nečistoty pocházejících z venčí zachycené na botách by mohly snadno poškrábat laminátovou podlahu.

2. Nohy nábytku, židlí a stolů chraňte plstěnými podložkami, abyste zabránili poškození, poškrábání a vzniku rýh. Postupem času je vhodné stav plstěných podložek pravidelně kontrolovat a v případě potřeby je vyměnit, protože se opotřebovávají.

3. Vyvarujte se trvalé vlhkosti.

4. Před vytíráním laminátové podlahy se ujistěte, že na podlaze nejsou žádné nečistoty. Zkontrolujte také, zda je mop mírně navlhčený a používejte specifické přípravky pro čištění a péči o podlahu, jako je Alex čistič na laminát.