Jak čistit laminátovou podlahu?

Laminátové podlahy se vyznačují tím, že jsou navrženy tak, aby dlouho vypadaly dobře, měly vysokou odolnost a zároveň poskytovaly dekorativní povrchovou úpravu podobnou dřevu.

Velkou výhodou laminátu je to, že se velmi snadno čistí. V podstatě stačí, když každý den vysavačem vysajete prach a nečistoty. K tomu použijte specifickou násadu na tvrdé podlahy a následně podlahu vytřete mopem za sucha. Pokud je vaše podlaha velmi špinavá, stačí ji vytřít vodou a neutrálním přípravkem a mop přitom vždy velmi dobře vyždímat. Přestože dobře snáší vlhkost, neměla by být laminátová podlaha příliš mokrá. A pokud se na ní objevily skvrny, můžete je odstranit pomocí vlhkého hadru.

Aby byly vaše povrchy správně ošetřené a vydržely vám co nejdéle, nabízíme vám tři zlatá pravidla, která vám mohou být velmi užitečná pro správný úklid a správnou péči o domácnost.

1) K pravidelnému čištění laminátové podlahy používejte specifický přípravek – čistič na laminát. O laminátovou podlahu tak budete skvěle pečovat a vyčistíte ji tím nejlepším způsobem.

2) Čistěte opatrně a jemně. Většina laminátových podlah má povrchovou úpravu odolnou vodě, ale i tak není vhodné používat příliš mnoho vody. A pokud usilujete o skutečně vynikající výsledek, můžete použít vlhký hadřík.

3) Na ochranu a obnovení laminátové podlahy používejte leštěnku na laminát. Doporučuje se používat ho 1–2krát ročně pro obnovení a zintenzivnění lesku podlahy a opravu drobných poškození.