Objevte různé způsoby čištění

* Každodenní čištění: Odstraňte prach smetákem nebo vysavačem. To zabrání nahromadění prachu a vlhkosti a usnadní vám údržbu podlahy.

* Týdenní čištění: Vytřete jednou týdně vlhkým mopem namočeným ve vlažné vodě s neutrálním čisticím přípravkem. To pomůže odstranit nečistoty a udržovat podlahu ve vynikajícím stavu. Mějte na paměti, že k čištění podlahy nepotřebujete velké množství vody a nezapomeňte, že podlahy světlejší barvy často potřebují častější čištění.

* Čištění skvrn: Skvrny ihned vyčistěte, můžete je například ručně otřít nylonovým hadříkem s neutrálním čisticím přípravkem. Skvrnu otírejte od vnější strany směrem k jejímu středu. Poté opláchněte a otřete studenou vodou.

– Skvrny od oleje, octa nebo citrónu: okamžitě je odstraňte, protože mohou způsobit odbarvení povrchu vinylové podlahy.

– Skvrny od inkoustu, rajčete nebo krve lze odstranit nanesením velmi zředěného alkoholu přímo na skvrnu, kde se nechá několik minut působit, skvrnu netřete, a následně se opláchne vodou.

– Skvrny od fixů a zvýrazňovačů se vyčistí lépe třením, použijte k tomu hadřík navlhčeným trochou bílého alkoholu. Poté dobře opláchněte vodou.

– Rez je třeba očistit houbičkou proti korozi a poté opláchnout vodou.

Jak vidíte, údržba vinylové podlahy je opravdu snadná!